Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Αλήθεια πώς φτιάχνονται τα ράστα ;

Η Μόδα τω Μαλλιών "Ράστα"

Λανσαρίστηκε κυρίως απο τον μεγάλο μουσικό Bob Marley.Φημολογείται πως μετά τον Θάνατό του οι Κομμωτές διαπιστώσαν πως αφενός είχε γαμάτα Ράστα γιατί είχε το καλής ποιότητας μαλλί που φυτρώνει στο κεφάλι των μαύρων αλλα επίσης διαπίστωσαν πως το κεφάλι του ειχε πολλα είδη ψείρας που συγκρατούσαν τα Ράστα του σε ανθεκτική μορφή ! Υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει ενα μαλλί "Ράστα" : Ο "Καθαρός" και "βρώμικος".Με τον "Καθαρό" τρόπο ( Αφού πρώτα γίνει αλουσία για 2 βδομαδες ) τα μαλλιά αφού αλειφτούν με κερί ή Τζέλ μετά στρίβονται μέχρι την ρίζα και ξαναστρίβονται χρησιμοποιώντας την χούφτα φανταστείτε οπως οι ναυαγοι ανάβουν φωτιά με ενα ξυλο πως το στριβουνε , κάπως έτσι.

Μετά στεγνώνονται με πιστολάκι.Με αυτόν τον τρόπο τα "Ράστα" διατηρούνται 3 - 4 μήνες.Στον "Βρωμικο" τρόπο αντί για τζέλ χρησιμοποιήτε Μπύρα ή Ψαρόκολλα.Με αυτόν τον τρόπο τα "Ραστα" διατηρούνται μέχρι και 2 χρόνια αλλα μυρίζουν την κλασσική μυρωδιά του ρασταμαν καθώς η τρίχα δεν θα βρέχεται όσο κι αν καποιος προσπαθεί. Και φυσικά πρεπει να ειναι καποιος προετοιμασμένος για πολλή "Ψειρα".και στις 2 περιπτώσεις η επόμενη μέρα απαιτεί ξύρισμα με την ψιλή για να επανέλθουν τα μαλλιά στο φυσιολογικό τους.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα τα κανώ κι εγώ ράστα!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

η

Ανώνυμος είπε...

έλεος ρε φίλε τι λες και έχει και κόσμο που σε διαβάζει.....
τα ράστα δεν γίνονται με αυτό τον τρόπο. κατ' ακρίβεια υπάρχουν αρκετοί τρόποι. οι πιο διαδεδομένοι είναι crocheting και backcombing. τα caucasian μαλλιά δεν γίνονται ράστα αν δεν είναι στεγνά και καθαρά. και αυτό με τις ψείρες.... έλεος

Ανώνυμος είπε...

πωωω τι αλλο θα δω ! δεν θελω να σε πληγωσω αλλα και εχω ραστα και φτιαχνω ραστα και το μονο που χρειαζεται ειναι ενα τσιγγελι και ενα χτενακι και να τα φτιαχνεις που και που

Ανώνυμος είπε...

αυτα ειναι τζιβες οχι ραστα._.

Σίβυλλα είπε...

Με αγάπη και εκτίμηση στις τζίβες - ράστα όλου του πλανήτη ,
το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σβήσεις το άρθρο
εκτός από ανακριβές είναι πολύ προσβλητικό και για τον ίδιο τον Μπομπ και για όλους τους ρασταφάρι .

Κρίμα ,
ελπίζω να κάνεις απλά τρολ
δεν πίστευα ποτέ ότι θα δω τέτοιες απόψεις διατυπωμένες.

Ανώνυμος είπε...

Παναγία μονιτορούσα αγία τον ηχοληπτόν!! Τι λες ρε μεγάλε?? Κατέβασε το άρθρο γιατί είναι άκυρο φίλε!

Ανώνυμος είπε...

Καλά σου λένε ρε φίλε.Καταρχην σκάσε γιατί δεν έχεις ιδέα πως γίνονται οι τζίβες (όχι ραστα),με τις μεθόδους που περιγράφεις δεν κάνεις τζιβα ούτε σε εκατό χρόνια.Δευτερον από τη στιγμή που κάποιος γουστάρει να κάνει τζιβα τα μαλλιά του θα τα κάνει.Δεν μπορείς εσύ να τον κοροϊδεύεις έτσι.Τριτον ανιστορητε η τζιβα δεν ξεκίνησε από τον Μπομπ αλλά πολύ πριν από το 1930, οταν ο ρασταφαριανισμος ξεκίνησε ως θρησκεία στη Τζαμάικα.Για αυτό το λόγο η τζιβα συχνά περιγράφεται ως το ιερό χτένισμα.Αμα είναι να γράφεις τέτοια και να παραπληροφορεις τον κόσμο,καλύτερα να παραμείνεις σιωπηλός.

Ανώνυμος είπε...

Ποιο ηλίθιο ων έγραψε αυτή την μπούρδα; Έλεος ρεεε

nick είπε...

Οκ δεκτά τα όσα λέτε περί ανακρίβειας του άρθρου ... Δεν είμαι ειδικός απλά μου το έστειλαν και το δημοσίευσα ... Επειδή όμως δεν μου αρέσει να σβήνω ότι γράφει το μόνο που μπορώ να κάνω είναι ένα edit στο post με την δική σας άποψη για το πως φτιάχνονται τα ράστα .... οπότε αναμένω ένα κειμενάκι για το πως φτιάχνονται τα ράστα χωρίς κοσμητικά επίθετα για το άτομό μου !!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι για τζιβες και όχι για ράστα !!! Επίσης όχι βρισιές !!!